Satui de criticile aparute in presa, funtionarii Primariei Capitalei au inventariat fiecare centimentru de iarba care a supravietuit prin Bucuresti. I-au adunat, i-au impartit la numarul de locuitori si le-a dat ca fiecare bucurestean se bucura, in medie, de 16,38 de metri patrati de verdeata. Tot suntem sub media UE, de 22 de metri patrati de cap de locuitor , dar nu foarte departe. In disperarea de a demonstra ca bucurestenii sunt carcotasi daca se plang ca ii sufoca betonul, la adunarea spatiilor verzi s-au folosit toate „resursele”, chiar si cele la care, sigur, nici un european nu le-ar fi pus la socoteala: cimitirele.
Astfel, din cei 16,38 metri patrati de spatii verzi, fiecare bucurestean are parte de 0,16 metri de morminte, 0,63 metri de pepiniere (!), 0,15 metri de sere (!), 0,21 metri din curtea Palatului Parlamentului (!) si 3,15 metri de paduri (!). In fine, spatiul verde „normal”, cel luat in calcul in majoritatea tarilor europene este format din 3,5 metri patrati pe cap de locuitor in parcuri si gradini, 2,55 metri - din aliniamentele stradale si 5,74 metri – din ansamblurile de locuinte.
Gandul Satui de criticile aparute in presa, funtionarii Primariei Capitalei au inventariat fiecare centimentru de iarba care a supravietuit prin Bucuresti. I-au adunat, i-au impartit la numarul de locuitori si le-a dat ca fiecare bucurestean se bucura, in medie, de 16,38 de metri patrati de verdeata. Tot suntem sub media UE, de 22 de metri patrati de cap de locuitor , dar nu foarte departe. In disperarea de a demonstra ca bucurestenii sunt carcotasi daca se plang ca ii sufoca betonul, la adunarea spatiilor verzi s-au folosit toate „resursele”, chiar si cele la care, sigur, nici un european nu le-ar fi pus la socoteala: cimitirele.
Astfel, din cei 16,38 metri patrati de spatii verzi, fiecare bucurestean are parte de 0,16 metri de mormin