Dieta bogată în vitamine din grupul B, suplimentele cu zinc, fier şi calciu, evitarea stresului şi îngrijirea naturală ajută la menţinerea sănătăţii podoabei capilare.
Pentru un păr frumos şi sănătos nu este suficient să foloseşti cele mai bune şampoane de pe piaţă. Dacă în codul tău genetic stă scris că te vei confrunta de tânăr cu căderea părului, va fi greu să ieşi câştigător din acest „război“.
Dar nu imposibil! În 80% din cazuri, oamenii chelesc din cauza factorilor genetici. Totuşi, o bună îngrijire a părului, o dietă echilibrată, îmbunătăţită cu vitamine, minerale şi oligoelemente, precum şi evitarea stresului „cronic“ te pot ajuta să întârzii sau chiar să previi acest proces.
Semnal de alarmă: 100 de firede păr pierdute zilnic
Dacă apar probleme, este important să observi din timp, pentru că există remedii. Poţi să remarci că ţi s-a rărit părul când te piepteni sau când te tunzi. „În mod normal, oamenii pierd în fiecare zi 30-80 de fire de păr. Dacă numărul de fire de păr pierdute zilnic depăşeşte 100, pierderea este excesivă, iar părul se va rări în timp“, explică medicul dermatolog Costin Căruntu, de la Spitalul Universitar din Bucureşti.
Căderea părului este mai intensă primăvara şi toamna. Reţine, de asemenea, că tunderea regulată a părului te ajută să vezi din timp modificările şi să planifici, la nevoie, o vizită la dermatolog. Medicul va identifica factorul determinant şi va prescrie un tratament. „Acesta are cele mai bune rezultate dacă este instituit la debutul procesului de cădere a părului“, avertizează medicul Costin Căruntu.
Preparatele cu vitamina B,adjuvante eficiente
Printre produsele cele mai utilizate sunt cele cu efect vasodilatator, cum ar fi minoxidilul şi finasteridul. Acestea încetinesc căderea părului şi îl regenerează. Efectele se văd după câtev