Cu ocazia tirgurilor de carte, Bookfest sau Gaudeamus, am tot scris despre site-urile editurilor romanesti care reprezinta o sursa importanta de venit prin vinzarea on-line a cartilor tiparite. Nu am mai scris de ceva vreme despre site-urile-librarii, loc virtual de unde pot fi cumparate carti ale mai multor edituri. in ultimii doi ani, au aparut nume noi, unele e-librarii au dat faliment, iar in prezent putem vorbi de o aglomeratie de nume pe aceasta piata generalista de carte virtuala. Fireste, articolul de mai jos va face o selectie cu accent pe ce este nou.
n www.time-services.ro
Site-ul are o oferta de carte foarte variata si contine destule titluri vechi. Acest lucru este un avantaj, cred eu, pentru ca putem cumpara carti care nu se mai afla in librariile din caramida, iar pretul a ramas unul accesibil, inclusiv pentru studenti. De exemplu, in Beletristica/Critica mai gasim cartea lui Mircea Vasilescu, Iubite cetitorule, la pretul vechi. Pentru comenzi de peste 99 de lei, time-services.ro suporta taxele de livrare. Plata se face ramburs, iar cardul este acceptat pentru clientii din strainatate.
n www.pravaliacucarti.ro
Administratorii acestui magazin au optat pentru ascunderea categoriilor (Literatura romana, Literatura straina, Stiinta, Audiobooks s.a.), iar in locul unui meniu lung pe stinga au pus un top 10 al celor mai vindute carti, o idee inspirata pentru cei care doresc sa aleaga un tilu pentru a-l face cadou – deci clienti care nu intra pentru o carte anume. Cartile beneficiaza de o scurta descriere, iar plata se poate face atit prin sistemul clasic, ramburs, cit si prin instrumente moderne: PayPal (card), transfer bancar sau chiar Western Union.
n www.depozituldecarti.ro
Sa nu va asteptati la un site dichisit, cu coperte aerisit aranjate in pagini. Dupa cum ii spune si numele, fata primei pagi