Cercetatorii japonezi studiaza siguranta pe care o ofera consumul alimentar de animale clonate, dupa ce un raport a concluzionat ca nu exista diferente intre laptele si carnea provenind de la animale clonate, in comparatie cu cele neclonate. In SUA, consumul a fost deja aprobat.
"Problema este dezbatuta de o comisie de analiza si asteptam concluzia acesteia", a declarat Ministrul Agriculturii. Nu se stie insa cat ii va lua Comisiei pentru Siguranta Alimentara sa dea un raspuns, pentru ca "nu exista un precedent la care sa ne raportam", a afirmat un reprezentant al Comisiei.
Acesta a mai declarat ca produsele animale supuse investigatiilor provin de la cornute si porcine clonate, conform reuters.com.
Consumatorii japonezi, cunoscuti pentru preocuparea fata de siguranta alimentelor, se vor opune, cel mai probabil, introducerii pe piata a carnii clonate.
Din 1998, pana in 2007, in Japonia s-au clonat 535 de cornute, toate destinate cercetarilor stiintifice.
Administratia SUA are deja o atitudine clara asupra acestei probleme, declarand, in luna ianuarie, ca nu exista riscuri in privinta consumului de carne provenind de la vite, capre si porci clonati.
In prezent, piata alimentara americana se pregateste pentru introducerea carnii si laptelui provenind de la animale clonate. Surse din industria alimentara declara ca, in circa 4-5 ani, consumatorii americani vor putea gasi pe rafturi produse provenind de la animale clonate. Cercetatorii japonezi studiaza siguranta pe care o ofera consumul alimentar de animale clonate, dupa ce un raport a concluzionat ca nu exista diferente intre laptele si carnea provenind de la animale clonate, in comparatie cu cele neclonate. In SUA, consumul a fost deja aprobat.
"Problema este dezbatuta de o comisie de analiza si asteptam concluzia acesteia", a declarat Mini