La Parlamentul European se mananca, timp de trei zile, romaneste. Sarmale, mititei, branza de burduf, cozonaci sunt doar cateva dintre produsele care vor fi prezentate, in zilele de 1 - 3 aprilie, in cadrul Expozitiei Agro Romania. Peste 1.000 de produse traditionale atestate
Bunatatile din bucataria romaneasca au ajuns la Bruxelles prin intermediul expozitiei Agro Romania, traditii si recunoastere. Prin intermediul acestei expozitii, Romania incearca sa-si promoveze produsele si sa-si castige un loc in peisajul agricol european. Cheltuielile alocate de Guvernul Romaniei in acest sens sunt de 82.400 de lei si sunt suportate de bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Evenimentul este de o importanta majora pentru tara noastra, avand in vedere ca expozitia de la inceput de aprilie reprezinta o oportunitate pentru ca membrii Parlamentului European si ai Comisiei Europene sa cunoasca potentialul si specificul agriculturii romanesti. "Anul 2008 este esential pentru definirea noilor directii ale Politicii Agricole Comune, iar Romania are nevoie de sprijin pentru a-si putea promova interesele specifice, de aceea este necesara o intensificare a eforturilor de asigurare a vizibilitatii Romaniei", se arata intr-o nota a Guvernului.
Pana in momentul de fata, peste 1.000 de produse din industria alimentara romaneasca au fost atestate ca produse traditionale la Ministerul Agriculturii, insa lista ramane deschisa. Produsele traditionale deja atestate fac parte din categoriile lactate, produse de panificatie, produse din carne, preparate din legume si fructe, a produselor apicole, dar si a bauturilor alcoolice. Printre companiile mari care detin astfel de produse se numara si producatorii de lactate Napolact si Lagtag, cat si produsele comercializate de Fabrica din Buzau, ale producatorului de panificatie din Ramnicu Valcea, Boromir. In prezent, 31