Tudor Caracioni, manager si actionar al Contor Group din Arad, a trecut, in ultimii 18 ani, de la meseria de inginer energetician la cea de manager al unei companii care face afaceri pe trei continente.
Caracioni a negociat cu parteneri din Europa, dar si din alte state ale lumii, a reusit sa castige licitatii de furnizare a contoarelor de apa in Africa Centrala si de Vest, in Bulgaria, in Albania si in Georgia, iar compania lui livreaza, de ani buni, contoare in Germania si Franta.
Managerul aradean a fost prins, de mai multe ori, in negocierile de pe piata europeana a contoarelor, unde de multe ori discutiile ascundeau planuri de absorbtie ale companiei. "Staff-urile marilor competitori de pe piata globala ne-au vizitat in Romania in ideea de fuziune-achizitie pentru a ne inghiti sau ingloba. Suntem interesanti, pentru ca avem o fabrica bine cotata in bransa noastra. In contrapartida, am vizitat si eu locatiile competitorilor, vizite in urma carora nu mai am niciun fel de complex de inferioritate. Ne intalnim si conversam frecvent la marile targuri internationale din Europa si din lume la care participam cu totii", a mai precizat Caracioni.
Cel mai nou produs pe care Caracioni vrea sa il aduca in premiera in Romania este un sistem de citire automata a datelor la distanta, sistem care va fi format dintr-un contor cu generator de impuls si un modul radio. Managerul companiei aradene crede ca va face fata concurentei europene cu acest produs. Contoarele vor putea fi produse la Arad, la sfarsitul anului 2008 sau la inceputul lui 2009, cand va fi finalizat transferul echipamentelor de la Centrul de productie din Germania.
"Sper sa fie un produs acceptat pe piata. Purtam negocieri cu mai multi parteneri europeni, iar in cateva zile vom semna primul contract pentru livrarea de contoare cu radio. Estimam o productie de 40.000-50.000 de