In ticaloasa zi de 12 iunie 1987, buldozerele dictaturii imbecile sfaramau o cladire de mare pret pentru istoria nationala si desigur bucuresteana. Supravegheati indeaproape si cu strasnicie de indivizi inalti, tunsi scurt si cu ochi albastri, buldozeristii au muncit pe branci, in doua schimburi, in cele din urma, reusind performanta sa rada de pe suprafata pamantului, si chiar sub ochii mei, Biserica Olteni, cea scumpa inimii mele.
A fost jale mare, ca pe vremea Zaverei, cand ostenii lui Chihaia Bey au pus tunurile pe ea, au ars-o si au nimicit ce mai ramasese din palcurile eteriste. Asmutit de boierii olteni, cu unii dintre ei fiind ruda, Chihaia Bey, acest machedon trecut la religia islamica, a razbunat crunt asasinarea lui Tudor, fiind hotarat sa curete Bucurestii de orice suflare greceasca. A dus epurarea etnica pana la extrem, curtea casei Vacarestilor de pe Podul Mogosoaiei umplandu-se pana la refuz de capete de greci asezate piramidal, ca sa incapa. Noua ani, pana la Pacea de la Adrianopole, picior de grec nu a mai calcat pe ulitele orasului! Nenorocirea grecilor incepuse la sfanta biserica.
Urmele dezastrului au fost sterse peste doar un an, cand mahalagii, in frunte cu un logofat Mihai, au inaltat-o din temelie, iar mai tarziu a fost pictata de Gheorghe Tattarescu. In ea si la Jicnita obisnuiau sa se adune si sa se roage pentru viitorul neamului romanesc tinerii membri ai Societatii Secrete "Fratia". In chiliile din spatele altarului se intalneau in mare taina vatafii de mahala cu I.C. Bratianu, pentru a discuta problemele desfasurarii revolutiei de la 1848.
Vietii acestei biserici, a carei data de nastere, pe cand era de lemn, a ramas necunoscuta, i-a pus capat, intr-o singura zi, ignoranta regimului ceausist.
In ticaloasa zi de 12 iunie 1987, buldozerele dictaturii imbecile sfaramau o cladire de mare pret pentru istoria nationala s