La sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean s-a prezentat in urma cu doua zile o persoana cu suspiciune de antrax. Este vorba despre un barbat care, dupa cum spun medicii, prezinta semnele acestei afectiuni, dar nu se incadreaza in schema clasica a unor astfel de imbolnaviri, in sensul ca nu a venit in contact cu nici un animal bolnav si nici nu provine dintr-o zona in care exista antrax in sol. Pentru a elimina orice speculatie privind acest caz, dr. Delia Rasnoveanu, director al Autoritatii de Sanatate Publica a organizat, ieri, o conferinta de presa, in cadrul careia a precizat ca, deocamdata, la nivel local inca nu s-a stabilit exact daca este sau nu vorba despre un caz de antrax cutanat, motiv pentru care probele au fost trimise la Bucuresti si ne-a asigurat ca la inceputul saptaminii viitoare se va putea sti exact diagnosticul persoanei respective.
"Exista o leziune la o persoana care a lucrat in gradina, nu a taiat nici un animal si nu a avut nici un contact cu animale bolnave.
Leziunea seamana cu antraxul cutanat, dar, dupa primele analize de laborator nu se poate spune daca este sau nu vorba despre un caz de antrax, este un diagnostic incert. Din acest motiv, probele au fost transportate, ieri, la Institutul Cantacuzino din Bucuresti, urmind ca in citeva zile sa se primeasca un raspuns cert. Mergem pe posibilitatea sa nu fie antrax cutanat, pentru ca in zona respectiva nu exista antrax in sol, veterinarii nu au confirmat nimic in acest sens. In ultimii 10 ani nu au fost niciodata astfel de cazuri in zona, persoana nu a intract in contact cu animale, nu se confirma legatura epidemiologica, ceea ce inseamna ca poate fi altceva, o alta afectiune", ne-a spus dr. Delia Rasnoveanu.
Potrivit sursei citate, antraxul cutanat se confunda foarte usor cu o leziune data de un stafilococ obisnuit la un bolnav cu diabet; bolnavii de