Tensiunea din sala Consiliului Nord-Atlantic, in care liderii NATO au decis soarta Albaniei, Croatiei, Macedoniei, Georgiei si Ucrainei, s-a transpus progresiv si in spatiile rezervate presei, pe masura ce sedinta se prelungea, iar conferintele de presa e
Multi dintre jurnalisti nu isi gaseau locul nici in a doua zi de summit, penduland intre cele trei nivele rezervate presei, in asteptarea vestilor de la Consiliu.
La cel de-al treilea nivel, rezervat presei scrise, unii reporteri se plangeau de lipsa computerelor si vanau agil un scaun liber ori de cate ori un confrate se ridica, chiar si pentru a scoate o foaie de la imprimanta. Chiar si cei inarmati cu laptop-uri au gasit cu greu un loc pentru a se aseza la birouri.
Jurnalistii prezenti la summit au fost in general multumiti de organizarea evenimentului, cu unele exceptii. Un jurnalist din Norvegia a spus ca e multumit de felul in care a fost organizat, avand in vedere ca participa pentru prima data la un astfel de eveniment. "Am avut emotii pana sa ajung aici, ca nu o sa ma descurc, sau nu o sa ma inteleg cu oamenii, dar totul e ok, avand in vedere ca este si cel mai mare summit al NATO din istorie", a spus jurnalistul.
Un jurnalist german a spus ca singura sa nemultumire legata de organizare este ca vineri, cand se termina summit-ul si este singura zi libera a reprezentantilor presei, nu a fost organizat un tur turistic pentru acestia. O colega din Croatia i-a laudat pe tinerii voluntari care s-au ocupat de media si a subliniat ca informatiile sunt foarte corecte si rapide.
Delegatia Greciei, ai carei lideri sunt cei mai vehementi opozanti la aderarea fostei republici iugoslave a Macedoniei, era de departe cea mai zgomotoasa din centrul de presa. Asezati pe trei randuri de birouri, raspundeau politicos in engleza altor jurnalisti, dar se intorceau imediat catre grupu