Calu Mihai Valeriu, clasa a XI- a - "Pai religia este un lucru delicat. Intrebarea nu este buna, dar interesanta, eu cred ca din religia ortodoxa care se face in scolile rominesti se pot invata multe, mai ales din pildele care sint pline de invataturi. Dar e aiurea spus sa fie sau nu OBLIGATORIE. Nu ai cum sa obligi un copil care provine dintr-o alta religie sa asiste la ora, mai ales fara acordul parintilor, caci ei sint cei care raspund de copii pina la sfirsitul liceului, cind majoritatea implinim 18 ani si raspundem de noi pentru restul vietii. Deci, eu cred ca la intrebarea asta exista doar un singur raspuns si acela il putem avea de la parintii copiilor care sint de alta religie. Iar pentru cei de religie ortodoxa, eu cred ca ar trebui sa fie obligatorie, deoarece daca nu invata in scoala religie, in afara scolii nici atit".
Alexandru Irina, clasa a X-a - "Cred ca ora de religie este necesara pentru ca din punctul meu de vedere, unele persoane gasesc raspunsuri la intrebari care par fara raspuns. Dar mai este o problema cu persoanele de alta religie ... li se va expune o alta ideologie si i-ar putea ambiguiza".
Botez Cipriana, clasa a IX-a - "Nu, nu cred ca e normal ca religia sa fie obligatorie, pentru ca atit timp cit este un subiect ce tine de spiritualitatea fiecarui individ, nu poate fi impusa si nici tratata ca oricare alt subiect de studiu, ci trebuie inteleasa nu prin intermediul unor fapte prezentate ca minuni inexplicabile, ci cu sufletul, atit cit este capabil fiecare, din moment ce este incurajata aceasta credinta “oarba si neconditionata”.
Constantin Liviu, clasa a X-a - "Mi-e chiar indiferent, ca oricum ministerul nu se ia niciodata dupa ce cred parintii sau elevii pentru ca au si ei interesele lor. Religia presupun ca se refera la viata ta spirituala si la credinta ta si nu cred ca asta ar trebui evaluata in note.