Locuitorii din Hunedoara şi Alba care ţin la sănătate au, de anul trecut, posibilitatea să renunţe la pâinea convenţională, cu E-uri, şi să cumpere pâine ecologică in făină integrală.• Produsul zilei: Caş ecologic din Valea Asăului
Locuitorii din Hunedoara şi Alba care ţin la sănătate au, de anul trecut, posibilitatea să renunţe la pâinea convenţională, cu E-uri, şi să cumpere pâine ecologică in făină integrală.
Florica Cristea a adus pentru prima dată pe piaţa Devei, în anul 1996, pâinea feliată şi pâinea cu multicereale după o reţetă proprie. De atunci, afacerea cu pâine a prins contur: a cumpărat fosta fabrică de pâine din Deva, a modernizat-o, iar firma sa, Teocris, a devenit un producător recunoscut în zonă.
De anul trecut, Florica Cristea a intrat şi pe piaţa produselor ecologice cu două sortimente de pâine, una neagră şi alta semialbă, ambele din făină integrală. “Am intenţionat mai demult să facem produse ecologice, dar lipsa, la vremea respectivă, a legislaţiei specifice şi lipsa materiilor prime certificate ne-au întârziat”, a declarat ea. Găsirea furnizorilor de materii prime şi ingrediente obţinute 100% în conformitate cu regulile producţiei ecologice, amenajarea şi organizarea fluxului de fabricaţie – de la recepţia materiei prime şi depozitare până la procesare şi ambalare – într-un regim strict eco şi obţinerea certificatului de procesator bio de la un organism acreditat au “consumat” mult timp. Însă efortul nu a fost în zadar.
PIAŢĂ. Cele două sortimente de pâine eco se vând sub marca Victoria&Marişca în 120 de magazine şi supermarketuri din Deva. De asemenea, pâinea bio de la Teocris se vinde în supermarketurile Spar, Artima,Trident, Billa, Real şi Kaufland din întregul judeţ Hunedoara şi din Alba. “Nu vindem foarte mult, cam 150 de pâini ecologice pe zi. Sigur producţia acestor tipuri de produse nu î