Economia SUA a pierdut in martie peste 80.000 de locuri de munca, in primele doua luni ale anului Departamentul pentru Munca estimand ca circa 150.000 de americani au ajuns someri. Cele mai multe concedieri au avut loc in sectorul imobiliar si al industriei prelucratoare. Totodata, Departamentul pentru Munca a fost nevoit sa dubleze estimarea privind numarul de locuri de munca desfintate.
Rata somajului a atins un nivel record, de 5,1%, cel mai ridicat procent din septembrie 2005. Datele au depasit si previziunile analistilor care se asteptau la o scadere cu 60.000 a numarului de locuri de munca si la o rata a somajului de 5%.
Piata fortei de munca din SUA a fost afectata de criza financiara locala care a dus la concedierea a zeci de mii de angajati ai bancilor si ai companiilor imobiliare. Citigroup, Lehman Brothers si Morgan Stanley se numara printre bancile care au facut cele mai mari disponibilizari. Unii analisti apreciaza ca numarul concedierilor ar putea ajunge chiar si la 100.000 de persoane.
Pana in prezent, aproape 35.000 de anagajati din sectorul bancar si-au pierdut locul de munca in urma restructurarilor masive, in fruntea clasamentului situandu-se Citigroup care a renuntat la 18% din personal.
Gandul Economia SUA a pierdut in martie peste 80.000 de locuri de munca, in primele doua luni ale anului Departamentul pentru Munca estimand ca circa 150.000 de americani au ajuns someri. Cele mai multe concedieri au avut loc in sectorul imobiliar si al industriei prelucratoare. Totodata, Departamentul pentru Munca a fost nevoit sa dubleze estimarea privind numarul de locuri de munca desfintate.
Rata somajului a atins un nivel record, de 5,1%, cel mai ridicat procent din septembrie 2005. Datele au depasit si previziunile analistilor care se asteptau la o scadere cu 60.000 a numarului de locuri de munca si la o