Americanii au mutat mobilă, ruşii au mâncat ciorbă, danezii au băut bere, iar francezii au apelat la room-service. Sursa: Rompre
În marile hoteluri din Capitală a fost săptămâna aceasta mare agitaţie. Zone sporite de securitate, legitimaţ ii speciale pentru angajaţi, restricţ ionarea accesului acestora în anumite sectoare ale hotelului, mâncăruri alese, dar şi controale de la SANEPID în restaurante.
Totuşi, cei mai mulţi dintre hotelieri au rămas cu bucuria că i-au văzut în carne şi oase pe cei care conduc lumea şi pe care îi ştiau de la TV.
Fără votcă
La Rin Grand Hotel a fost găzduită delegaţia rusă, dar şi jurnalişti şi demnitari veniţi din Azerbaidjan, Ucraina sau Spania. Hotelul a fost rezervat de delegaţiile care au participat la summit, printre care 300-400 de jurnalişti. Meniul culinar a fost stabilit dinainte şi a fost variat.
Din cele trei restaurante ale hotelului, aproximativ 160 de ruşi au luat masa zilnic la restaurantul Boema. Singura lor cerinţă a fost să nu ia masa cu alte delegaţii. Li s-a pregătit un meniu variat, specialităţi româneşti, dar şi internaţionale, cu specific mediteranean. După cum afirmă Gabriel Moloceh, şef banqueting la Rin Grand Hotel, ruşii au mâncat cam tot ce li s-a oferit.
„Ne-am bazat în special pe ciorbe şi multe grătare. Le plac foarte mult ciorbele acre, dar şi fripturile la tavă, de porc“. Garniturile au fost şi ele alese şi nu au lipsit cele exotice, precum orezul sălbatic sau legumele mexicane, fructe ca physalis sau avocado. La prepararea mâncărurilor au fost folosite şi ingrediente orientale, bambus şi muguri de soia, iar sosurile au fost şi ele special pregătite pentru delegaţia rusă: lămâie cu unt, sos brun cu fructe de pădure sau sosuri pe bază de vin şi coniac. La desert, ei s-au delectat cu creme de fructe.
Totuşi, pentru că b