Multi dintre managerii din companii au plecat din Bucuresti pe perioada summitului, de teama aglomeratiei cauzate de interdictiile de circulatie.
O mare parte dintre functionarii publici au avut liber pe perioada summitului NATO. In mediul privat, angajatii fie au avut minivacante, fie au plecat la team-building-uri in afara Bucurestiului. Orice, numai sa scape de trafic.
Yiannis Lagos a plecat cu o zi inainte de inceperea summitului la Atena, in Grecia si nu se va intoarce in Bucuresti pana astazi.
"Am incercat sa combin niste chestiuni de afaceri cu summitul. In primul rand, ma temeam de trafic. In aceasta dimineata (marti - 1 aprilie, cu o zi inainte de inceperea summitului) am facut mai bine de o ora si jumatate de la Piata Muncii pana la Casa Presei Libere", spune Yiannis Lagos, director executiv al Global Eye Investments si cel care a lansat pe piata locala "People First", un concept care incurajeaza companiile sa isi construiasca modelul de afaceri in jurul oamenilor si sa ii ajute astfel sa isi foloseasca la maximum potentialul.
In acelasi timp, o parte din echipa de management a unei companii de vinuri a ales sa lucreze de acasa pe perioada summitului, pentru a evita neplacerile create de interdictiile de circulatie.
La randul sau, Cristi Gheorghe, general manager al Business Intelligence Alliance (BIA), companie cu activitati de recrutare si payroll, a decis sa nu ramana in Capitala si sa petreaca saptamana trecuta facand vizite clientilor din provincie. "Am plecat in interes de servicu, in vizita la niste clienti din tara, pentru a evita aglomeratia. Era o delegatie planificata, doar am facut in asa fel incat sa o suprapun cu summitul".
Unul dintre principalele argumente ale "evadarilor" managerilor este productivitatea. "Daca ramaneam in Bucuresti, erau excluse vizitele la clienti si, in consecinta, as fi ra