"Compania energetica de stat va fi formata din toate activele “Hidroelectrica”, doua complexuri energetice - Turceni si Rovinari - filialele neprivatizate de distributie si furnizare ale “Electrica”, precum si firmele de mentenanta si servicii. Structura companiei va fi aprobata de Guvern pina la sfirsitul lunii aprilie", au declarat surse guvernamentale. Filialele neprivatizate ale "Electrica" sint Transilvania Nord, Transilvania Sud si Muntenia Nord, structura din care face parte si "Electrica" Braila cu cele doua sucursale: cea de distributie si cea de furnizare a energiei electrice. Totodata, vor fi incluse in aceasta structura energetica termoserv-urile care deservesc complexurile energetice Turceni si Rovinari, hidroserv-urile controlate de "Hidroelectrica" si "Electrica Serv" - firma de servicii si mentenanta detinuta de "Electrica".
Dupa infiintarea companiei integrate, fiecare entitate va incepe procedurile de listare la bursa a unor pachete minoritare de actiuni.
De mentionat ca proiectul de infiintare a companiei energetice nationale a fost prevazut in documentul de strategie pentru sectorul energetic aprobat de Guvern in 2007. De altfel, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a afirmat, la inceputul lunii trecute, ca noua structura energetica va cuprinde 40-50% din capacitatile de productie si ar putea derula in primul an de activitate investitii de un miliard de euro. Cumulat, "Hidroelectrica", CE Turceni si CE Rovinari detin o putere instalata de 10.000 MW.
"Compania energetica de stat va fi formata din toate activele “Hidroelectrica”, doua complexuri energetice - Turceni si Rovinari - filialele neprivatizate de distributie si furnizare ale “Electrica”, precum si firmele de mentenanta si servicii. Structura companiei va fi aprobata de Guvern pina la sfirsitul lunii aprilie", au declarat surse guvernamentale. Fi