In cadrul grupului Tiriac sunt vanzatori care castiga 2.000 de euro pe luna, dar sunt si oameni de vanzari care primesc doar 600 de euro lunar.
"Nu ne plangem de pretentiile oamenilor care vin la un interviu, ci de calitatea acestora. Am fi dispusi sa platim niste competente reale, dar cand nu reusesti sa identifici acele competente, ca angajator, nu esti dispus nici sa platesti", spune Nicoleta Carlugea, human resources director al grupului Tiriac. In cazul in care specialisii in recrutare ai grupului detinut de omul de afaceri Ion Tiriac, care numara peste 100 de investitii, identifica un candidat cu o competenta foarte buna, salariile oferite sunt direct proportionale cu abilitatile. "Chiar daca platesti mai mult, un candidat poate sa aduca pe viitor un castig foarte mare in firma", spune Carlugea.
In consecinta, in grupul Tiriac nu se poate vorbi despre un salariu de entry level, in zone cum ar fi cea de vanzari in serviciile financiare sau pe partea de vanzari auto, in care angajatul primeste un salariu alcatuit dintr-o parte fixa si una variabila. "Partea variabila poate sa depaseasca in valoare salariul fix pe o luna. Sunt vanzatori foarte buni care pot ajunge sa castige si 2.000 de euro pe luna, dar sunt si vanzatori care primesc doar 600-700 de euro lunar. Noi spunem ca un consultant de vanzari isi face singur salariul. Depinde doar de abilitatile acestuia de a obtine rezultate", declara Carlugea.
Multi dintre cei care aplica pentru un job si vin la un interviu pentru a se angaja in cadrul grupului Tiriac au inceput sa se intereseze de atmosfera din cadrul holdingului. Candidatii pun intrebari referitoare la managementul organizatiei, la echipa din care vor face parte sau la mediul de lucru. Ulterior acestei etape, urmeaza discutiile salariale.
Asemenea oricarei companii de pe piata, si grupul Tiriac se confrunta cu p