Un înalt ofiţer care a făcut parte din serviciile române de spionaj - atât înainte, cât şi după Revoluţie -, conectat la un dealer de arme israelian şi un avocat din Tel Aviv, cu rol de „paravan“, a furnizat logistica pentru Telecomunicaţiile Summitului NATO de la Bucureşti. De-a lungul anilor, ei au avut acces la secretele logistice ale armatei române şi la cele ale serviciilor de informaţii. Sursa: EVZ
Cei trei au interese într-o companie bucureşteană profilată pe furnizarea de sisteme integrate de comunicaţii şi abonată la bani publici, precum şi la contracte strategice din sfera siguranţei naţionale. Miza: zeci de milioane de euro. În fiecare luni, „Evenimentul zilei“ va publica un episod din „Cupola“, un serial despre spionii lui Ceauşescu convertiţi în capitaliştii noii Românii.
> Azi, în vizor: generalul în rezervă Teodor Ileş, fost ofiţer DIE / CIE / SIE. El este agentul secret care, în timpul Războiului Rece, a adus în România tehnologia pentru producerea apei grele (folosită la centrala nucleară de la Cernavodă) şi, după Revoluţie, tehnologia militară „Avionics“. Prezentul îl găseşte în postura unui capitalist rapace, dependent financiar de instituţiile-cheie ale statului.
Un general român de spionaj, conectat la traficanţii de arme israelieni. Un avocat din Tel Aviv care a creat o reţea transfrontalieră de spălare de bani. Un dealer israelian de armament, suspectat de apartenenţă la Mossad, a echipat armata unui dictator sud-american.
Aceste trei personaje au acces la secretele logistice, la banii armatei române plus cei ai serviciilor de informaţii. Tot ei au gestionat telecomunicaţiile Summitului NATO desfăşurat la Bucureşti, săptămâna trecută.
Bucureşti, Serviciul de Informaţii Externe (SIE), decembrie 1999. Colonelul Teodor Ileş este avansat în gradul de general şi trece în rezervă, prin d