Pentru a albi conopida
Daca aveti in gradina straturi de conopida si vreti ca la maturitate capatanile sa fie capatanile albe, procedati in felul urmator: cand florile plantei sunt mari cam cat o minge de ping-pong, ridicati-i frunzele si legati-le peste floare, cu un elastic. Nu udati decat radacinile si verificati din cand in cand legatura de frunze, ca nu cumva sa apara daunatori.
Pentru a recolta morcovi drepti
Morcovii au nevoie de un pamant afanat, si nu pietros, pentru a creste drepti. Cand pregatiti straturile pentru insamantare, sapati gauri de 30 cm, inlaturand toate radacinile si pietrele pe care le intalniti. Asta le va permite morcovilor sa creasca drepti in pamant. Cand inaltimea tulpinilor atinge 5 cm, rariti plantele la 25 mm una de alta. Peste 15 zile, rariti-le din nou, la 7,5 cm distanta.
Recolta bogata de fasole
Culegeti pastaile de fasole cand sunt fragede si au diametrul unui creion. Culesul zilnic favorizeaza productia de fasole.
Legumele cu frunze au nevoie de umbra
Legumele cu frunze mari, precum salata si spanacul, se dezvolta mai bine la umbra. Plantati-le sub legume cu flori mari, ca floarea soarelui, de exemplu, sau sub frunze de castraveti sau dovleac.
Polenizati plantele cu mana
Florile plantelor agatatoare, sau care se intind pe pamant, precum fasolea, dovleceii, mazarea, castravetii, trebuie polenizate uneori, pentru a da roade. Ideal este ca polenizarea sa fie facuta de catre insecte, dar plantele au uneori nevoie de asistenta omeneasca. Daca fructul minuscul e pe cale sa se ofileasca, e semn ca nu este fecundat. Faceti dvs. lucrul acesta, folosind o pensula moale, de pictor, cu care luati polen de pe florile barbatesti si il puneti delicat pe cele femeiesti (au la baza lor un mic fruct). Pentru a albi conopida
Daca aveti