PROBLEME. Oficialii NATO au fost incantati de mancarea romaneasca, desi nu le-a cazut tocmai bine Teapa. Patronii de restaurante i-au pacalit pe oameni si i-au folosit cinci zile fara sa-i plateasca
Restaurantele care au lucrat la capacitate maxima in perioada summitului NATO si au avut nevoie de personal suplimentar au gasit o metoda ingenioasa de a-si rezolva problemele... fara bani. Au existat anunturi de angajare, s-a dat sfoara in tara ca se cauta profesionisti. Desigur, bucatarii cu experienta s-au prezentat numaidecat. Li s-a solicitat "perioada de proba", pe care cei mai multi dintre ei, siguri pe talentul lor, au acceptat-o fara sa clipeasca. O astfel de angajare "a prins" un bucatar si la restaurantul "La Fitze". Pe perioada celor cinci zile a muncit pe rupte, chiar si 12 ore pe zi, mai ales ca la localul respectiv au luat masa cam toate fortele de ordine din zona Baneasa - Casa Presei Libere. O data cu terminarea summitului, cand omul a rasuflat usurat sperand la un program normal, a fost anuntat de patron ca... perioada de proba a expirat. Si ca nu va fi nici platit, nici angajat. O situatie asemanatoare s-a inregistrat la restaurantul Trafalgar, au sustinut cei pacaliti.
Mancarea romaneasca le-a cazut greu oficialilor NATO
Mai multe persoane din randul oficialilor prezenti la summitul NATO s-au plans discret confratilor romani ca ar fi avut, in urma dineului oficial de la Palatul Parlamentului, ceva probleme cu stomacul.
Nu grave, dar suficient de neplacute pentru a-i sili, a doua zi, in timpul lucrarilor Consiliului Nord Atlantic, sa faca pauze dese. Teoretic, cateringul a fost asigurat de hotelul Triumf, dar, in realitate hotelul a preferat sa incheie un subcontract, pasand responsabilitatea mesei pentru puternicii lumii, unei alte firme pentru seara respectiva.
@