Morcovi cu ghimbir si lamaie
Ingrediente (pentru 4 portii): 800 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa), 275 g piept de pui (fara piele), 125 g taietei lungi, 1 ardei iute rosu (circa 25 g), 450 g morcovi, 40 g ghimbir (se gaseste la supermarket), 3 catei de usturoi, 4 cepe rosii, 1/2 l suc de morcovi, 5-6 linguri sos de soia, 2 linguri zeama de lamaie, 8 frunze de busuioc, 1-2 linguri ulei de masline.
Mod de preparare: * Se da zeama de carne in clocot si se fierbe in ea carnea de pui, la foc mic si cu capac, circa 8 minute. Se scoate carnea, se lasa sa se raceasca si se taie bucatele. * Se fierb taieteii al dente, se clatesc cu apa rece si se lasa sa se scurga bine. * Se curata ardeiul iute si se taie fasii, iar morcovii curatati se taie felii subtiri, pe lung, si pe urma fasii. * Se curata radacina de ghimbir si usturoiul si se taie felii subtiri, iar ceapa, rondele groase de 1/2 cm. Se amesteca toate, inclusiv sucul de morcovi si sosul de soia cu zeama de carne, se pun pe foc si se fierb incet, 15 minute. Se incorporeaza fasiile de morcov, se lasa sa fiarba 1-2 minute (nu trebuie sa se inmoaie), apoi zeama de lamaie, taieteii si bucatile de carne. Se lasa sa se infierbante putin mancarea si se serveste cu fasii de busuioc si de ardei iute si stropita cu ulei de masline.
Morcovi cu parmezan si salvie
Ingrediente (pentru 4 portii): 16 morcovi mici (a 40 g), sare de mare (sau iodata), 60 g parmezan ras, piper alb macinat, 6 linguri ulei de masline, 8 frunze mari de salvie, 50 g faina.
Mod de preparare: * Se pun morcovii curatati intr-o cratita cu putina apa si o priza de sare si se dunstuiesc aproximativ 6 minute. Se amesteca faina, parmezanul ras, piperul si putina sare intr-un vas mai mare, se adauga morcovii fierbinti si se misca vasul, pana ce se amesteca bine morcovii cu faina si parmezanul. Se las