O cincime dintre angajati la nivel global afirma ca se simt implicati la locul de munca, fiind dispusi sa isi ajute compania sa se dezvolte, indiferent de efortul depus, arata cel mai recent studiu global al Fortei de munca realizat de Towers Perrin.
Doar 21% din cei 90.000 de respondenti chestionati la nivel global afirma ca se simt implicati la locul de munca, fiind dispusi sa isi ajute compania indiferent de efortul depus pentru a atinge succesul, in timp ce 38% sustin ca se simt partial preocupati de dezvoltarea organizatiei pentru care lucreaza.
Astfel, potrivit studiului, se creeaza un „gol” intre efortul vizibil al companiilor de a-si determina angajatii sa se implice in dezvoltarea organizatiei si cat de mult sunt dispusi acestia sa investeasca in vederea atingerii obiectivelor organizatiei din care fac parte. In plus, companiile sunt nevoite sa aduca mereu noi provocari astfel incat sa isi mareasca sansele de performanta.
Companiile cu cel mai ridicat nivel al angajamentului salariatilor reusesc sa obtina rezultate financiare mult mai bune si sa reuseasca cu succes sa retina talentele in cadrul organizatiei, fata de companiile care au un nivel scazut al nivelului de angajament al salariatilor, releva studiul realizat de Towers Perrin.
Liderii si managerii trebuie sa-si insuseasca un nou set de abilitati pentru a creste performanta companiei si pentru a sustine nivelul de implicare al salariatilor in contextul unui mediu de business competitiv.
Potrivit studiului, liderii au un impact semnificativ asupra gradului de implicare al angajatilor. Totusi doar patru din zece respondenti considera ca acest factor se verifica in organizatiile din care fac parte.
Peste 50% dintre cei chestionati sustin ca sunt tratati de manageri ca o parte a organizatiei ce trebuie administrata, fara a conta mult.
In materie de empatie, c