Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) susţine că a plătit drepturile colonelului Vlad Dumitru şi că notificarea recent remisă instituţiei de către acesta, privind executarea bunurilor mobile ale instituţiei şi chiar a limuzinei prezidenţiale, „nu se referă la drepturile salariale, ci la presupuse cheltuieli de executare“. Sursa: Octavian Cocoloş
Concret, reprezentanţii instituţ iei afirmă că s-a achitat, încă din 22 octombrie 2007, suma reprezentând totalul drepturilor băneşti, stabilită prin hotărârea instanţei şi calculată de un expert contabil. Mai mult, întrucât plata respectivă ar fi fost executată în termen de numai 2 săptămâni - faţă de 6 luni prevăzute de lege - SPP nu ar fi obligat la plata cheltuielilor de executare.
În replică, avocatul colonelului Vlad Dumitru afirmă că ar fi existat o întârziere de aproximativ un an între emiterea deciziei definitive de achitare a drepturilor salariale restante şi momentul plăţii propriuzise.
„Salariile restante s-au plătit în toamna anului trecut, în condiţiile în care decizia era din august 2006. Mai mult, nici până în acest moment dobânzile aferente nu au fost achitate“, a afirmat avocatul Antonie Popescu.
Colonelul SPP Dumitru Vlad a fost reintegrat, încă din anul 2006, printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti. Acesta fusese trecut în rezervă în 2005, pe motive disciplinare, în ciuda faptului că primise calificative excepţionale din partea ONU şi fusese chiar decorat de secretarul general al Naţiunilor Unite, Kofi Annan.