În cadrul evenimentului “AgRo-România. Tradiţii şi recunoaştere”, desfăşurat la Bruxelles între 31 martie şi 2 aprilie, parlamentarii europeni au degustat câteva dintre cele mai apreciate soiuri de vinuri româneşti, alături de savuroase produse alimentare tradiţionale, cum ar fi brânza de burduf, toba sau slăninuţa afumată. În cadrul evenimentului “AgRo-România. Tradiţii şi recunoaştere”, desfăşurat la Bruxelles între 31 martie şi 2 aprilie, parlamentarii europeni au degustat câteva dintre cele mai apreciate soiuri de vinuri româneşti, alături de savuroase produse alimentare tradiţionale, cum ar fi brânza de burduf, toba sau slăninuţa afumată. Ideea i-a aparţinut europarlamentarului român Constantin Dumitriu, membru al Comisiei de Agricultură a Parlamentului European. (C.D.)
Salon de vinuri
În perioada 18-20 aprilie, la Timişoara va avea loc cea de-a V-a ediţie a Salonului Internaţional de Vinuri “Vinvest”. Vor participa în jur de 50 de firme din ţară şi din străinătate, cum ar fi Franţa, Italia, Portugalia, Chile, Ungaria. Organizatorii îşi propun ca prin astfel de manifestări, pe lângă etalarea vinurilor, să educe populaţia autohtonă în ceea ce priveşte alegerea sortimentelor de calitate. (C.D)
Aviz în aşteptare
Înainte de a autoriza importarea puilor americani, trataţi cu “apă de Javel” (soluţie dezinfectantă pe bază de clor), Bruxelles aşteaptă avizul Autorităţii europene de securitate a alimentelor. Importarea acestor pui este interzisă în UE de mai bine de zece ani, dar acest lucru s-ar putea să se schimbe la următorul sommet UE-USA, organizat în luna iunie. (C.D.)
Are balta peşte
Cu ocazia redeschiderii, lacul Horgeşti din judeţul Bacău a fost repopulat cu peşti ce au o greutate între 5 şi 25 de kilograme. În plus faţă de cele şase tone existente deja, în lac au mai fost aduse peste cinci tone de crap ş