Specialiştii în domeniu spun că s-ar putea să ai serioase probleme cu igrasia şi mucegaiul dacă ferestrele nu sunt aşezate corect.
Vrei să înlocuieşti vechile geamuri cu niş- te termopane şi te-ai hotărât să apelezi, pentru rezolvarea acestei operaţiuni, la o echipă de meşteri, dar ţi-e teamă că nu va lucra bine?
Specialiştii în domeniu spun că sunt câteva aspecte pe care trebuie să le urmăreşti atent atunci când meseriaşii montează termopanele, pentru ca mai târziu să nu apară probleme.
„Este foarte important ca fereastra să fie montată drept, atât pe orizontală, cât şi pe verticală“, spune Joo Tamas, coordonator de vânzări al companiei Tera Term Plast, specializată în montarea de uşi şi ferestre cu geam termopan. Acest lucru se poate verifica cu ajutorul polobocului. „De asemenea, dacă fereastra nu are o «geometrie » perfectă, în timp, din cauza «tensiunii» în care se află, aceasta se poate desprinde la sudura capetelor“, mai spune Tamas.
Montarea greşită a ferestrei poate duce şi la slăbirea etanşeităţii, caz în care, spune meşterul Marian Iordache, izolarea termică şi fonică va slăbi considerabil
. Fereastra trebuie să fie bine izolată
Specialiştii spun că este foarte important să verifici dacă ferestrele sunt etanşe şi dacă acestea se închid şi se deschid în mod natural, fără să atingă nimic. „Uşoarele atingeri la deschiderea geamului vor necesita aproape sigur intervenţ ii pentru reglaje, în scurt timp după montare“, afirmă Joo Tamas. Aceste inconveniente se vor amplifica în timp.
Ionela Haţegan, administratorul companiei Ecoterm din Iaşi, care produce şi comercializează tâmplărie PVC cu geam termopan, spune că, după ce meşterii au terminat de montat termopanele, este indicat să verifici dacă acestea se deschid şi se închid bine şi nicidecum să aştepţi să faci acest lucru