Compania Advanced Micro Devices (AMD), al doilea mare producator de microprocesoare din lume, va renunta la aproximativ 10% din forta de munca a companiei, urmand sa concedieze 1.650 de angajati, ca urmare a deteriorarii mediului de business la nivel global, potrivit New York Times.
Concedierea in masa ar putea fi una dintre principalele semne de incetinire a nivelului economic din Silicon Valley, care a afectat deja o buna parte din industriile Statelor Unite.
Acest lucru vine in contradictie cu ceea ce s-a vehiculat, la sfarsitul anului trecut, referitor la situatia industriei tehnologice, despre care se credea ca nu va fi afectata de schimbarile economice, dupa cum au opinat directorii marilor companii de profil.
AMD s-a confruntat cu o serie de probleme, in ultimul timp, sustin numerosi analisti ai domeniului, inregistrand pierderi pe piata IT.
Totodata, compania AMD a incetinit ritmul cresterii liniei sale de productie, intarziind sa lanseze pe piata o noua serie de microprocesoare.
“Sunt de parere ca vina apartine in totalitate companiei si nu cred ca economia tehnologica trece printr-o perioada nefasta”, a declarat Martin Reynolds, vicepresedinte al companiei specializate pe cercetari de piata Gartner Group.
Totusi, exista semne de incetinire a economiei pe piata tech. Spre exemplu, Intel a afisat rezultate slabe pentru dispozitivul flash memory NAND, care ii vor afecta profitul marginal. De aceea, se asteapta ca venitul anual sa creasca cu doar 9%, anul acesta, fata de cele 27 de procente estimate anul trecut pentru 2008.
Cercetatorii releva faptul ca rezultatele proaste inregistrate de companiile de profil sunt cauzate, in principal, de cererea mica a consumatorilor.
AMD produce cipuri si unitati de servere pentru computere si detine o parte din actiunile producatorului de carduri de memorie flash, Spansion, scr