Turistul ratacind prin urbea noastra, la un pas de centrul istoric, daca e destul de curios sa afle ce se afla in crama de pe strada Revolutiei nr. 11, La Mitica, dincolo de usa de lemn se va trezi intr-un mic restaurant cochet. Geamurile false pictate cu vitralii, mese de patru persoane care la nevoie se fac mese lungi pentru sindrofie, muzica in surdina dau o atmosfera domestica localului condus de Berecky Arpad. Mancarea se face la comanda, nimic nu e reincalzit, asa ca merita cele cateva minute de asteptare o masa gustoasa, ca la mama acasa!
Dendea Cecilia, Nemety Ibolya si Berecky Arpad se straduiesc si reusesc ca cel care le-a trecut pragul odata, sa revina si altadata, daca nu devine chiar un client fidel.
Recomandarea casei
I. Ciorba de perisoare, (felul intai) muschi de vaca cu sos vanatoresc, (felul doi) si papanasi cu smantana (desert).
II. Supa de cartofi cu ciuperci (felul intai), tocanita macelareasca cu mamaliguta (felul doi) si Clatite cu inghetata si sos de ciocolata (desert).
III. Ciorba de burta (felul intai), mici cu cartofi prajiti cu salata de varza proaspata (felul doi)
IV. Ciorba taraneasca de vacuta(felul intai), iahnie de fasole cu jambon(felul doi), pireu de castane (desert)
Retete
Ciorba de perisoare
Ingrediente: 500 g carne de vaca fara os, 1kg oase de vaca, 150 g morcovi, 50 g patrunjel, 100 g telina, 300 g ceapa, 40 g ulei, 75 g orez, 2 oua, 600 g bulion, 600 g rosii, 100 g lamaie, 1 legatura leustean, 2 legaturi patrunjel verde, sare.
Mod de preparare: Oasele se fierb in apa cu sare, se strecoara si se adauga legumele taiate cubulete, carnea se toaca si se fac perisoare mici cu orezul fiert separat si cu oua, care se fierb in ciorba. Rosiile se aduaga la sfarsit. Se poate drege si cu smantana.
Supa de cartofi cu ciuperci
Ingrediente: 800 g cartofi noi, 100 g morcovi, 50