Peste 40% din falimentele inregistrate anul trecut in Romania s-au produs in randul firmelor al caror domeniu de activitate este comertul, potrivit unui studiu realizat de Coface. Aceasta ramura, in care sunt incluse retail-ul, comertul en-gros si distributia, a fost catalogata, pentru al doilea an consecutiv, ca fiind cel mai riscant sector de activitate, dupa ce numarul falimentelor a crescut cu 6% comparativ cu 2006. „Ciferele demonstreaza faptul ca micii comercianti reusesc din ce in ce mai greu sa faca fata marilor retail-eri, care isi extind retelele tot mai mult in fiecare an. Numai in anul 2007 au fost deschise 152 de magazine, numarul hypermarket-urilor crescand cu 29 de centre, prin deschiderea de noi unitati Carrefour, Real, Auchan, Kaufland si reteaua autohtona Pic.
Nici supermarket-urile sau magazinele de tip discount nu au ramas in urma, primele inregistrand un numar de 36 unitati noi, iar ultimele avand o crestere semnificativa de 63 unitati noi. Pentru anul 2008 retail-erii autohtoni si internationali au anuntat deschiderea a 56 de supermarket-uri, 29 de hypermarket-uri, 2 magazine de tip cash & carry si 77 de magazine de tip discount”, se arata in studiu.
Integral in Gandul. Peste 40% din falimentele inregistrate anul trecut in Romania s-au produs in randul firmelor al caror domeniu de activitate este comertul, potrivit unui studiu realizat de Coface. Aceasta ramura, in care sunt incluse retail-ul, comertul en-gros si distributia, a fost catalogata, pentru al doilea an consecutiv, ca fiind cel mai riscant sector de activitate, dupa ce numarul falimentelor a crescut cu 6% comparativ cu 2006. „Ciferele demonstreaza faptul ca micii comercianti reusesc din ce in ce mai greu sa faca fata marilor retail-eri, care isi extind retelele tot mai mult in fiecare an. Numai in anul 2007 au fost deschise 152 de magazine, numarul hypermarket-u