Cu o avere de 17,5 miliarde de euro (25 miliarde de dolari), Jacques Torres e pe lista unora dintre cei mai bogati oameni din lume (si probabil cel mai bogat fabricant de ciocolata), iar Discovery l-a inclus intr-un documentar pe aceasta tema. Are propriul lant de ciocolaterii si patiserii (Jacques Torres Chocolates din Brooklyn) si timp de 11 ani a creat pentru regi, presedinti, vedete si toti clientii celebrului restaurant Le Cirque din New York.
Torres a crescut in Bandol, pe Riviera Franceza, si la 15 ani s-a hotarat sa incerce sa lucreze in patiserie, incepand o perioada de ucenicie la un mic atelier din orasul sau, La Frangipane.
In 1980 Jacques a facut un pariu cu un prieten si i-a cerut o slujba bucatarului sef de la Hotel Negresco (Nisa), un "chef" cu doua stele Michelin. Maximin i-a dat o ora sa se intoarca imbracat adecvat si in urmatorii 8 ani i-a fost mentor si l-a dus peste tot in lume. In timpul uceniciei la Nisa se ducea si la scoala, pentru a se perfectiona. Apoi a si predat la o scoala din Cannes, iar in 1986 a devenit cel mai tanar patiser care castiga competitia "Meilleur Ouvrier de France".
In 1998 Ritz-Carlton Hotel Company l-a angajat drept "corporate pastry chef", iar un an mai tarziu celebrul Sirio Maccioni l-a invitat la restaurantul newyorkez Le Cirque, ca Executive Pastry Chef, ademenindu-l cu o bucatarie de 100. 000 de dolari, construita special pentru el.
Ca invitat la emisiuni tv, in propriul show, "Dessert Circus", si in carti vorbeste despre filosofia sa simpla: "Trebuie sa te distrezi si sa ai rabdare". Scopul sau e sa demistifice patiseria, despre care spune ca e pe intelesul tuturor: "patiseria e logica.
Odata ce inveti principiile de baza, le poti folosi ca sa creezi un design simplu sau unul spectaculos". Cele doua carti ale sale se numesc "Dessert Circus: Extraordinary Desserts You Can Make at Home"