Ecaterina Andronescu a fost realeasă, ieri, în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR). Şefa Universităţii „Politehnica” din Bucureşti, care se află, din anul 2004, la cârma organismului ce reuneşte 82 de universităţi româneşti, a obţinut 53 de voturi, din 70 exprimate, cu 38 mai multe decât contracandidatul său Nicolae Robu, rectorul Universităţii Politehnice din Timişoara. În conferinţa de ieri a fost stabilită şi o nouă componenţă a CNR, instituţia urmând să aibă şase comisii responsabile cu direcţiile generale (legislaţie, finanţare, clasificarea universităţilor, cercetare, dezvoltare şi dialog) şi şapte comisii de specialitate (ştiinţe exacte, ştiinţe inginereşti, ştiinţe economice, ştiinţe medicale, ştiinţe socio-umane, ştiinţe juridice, ştiinţe politice şi administrative şi învăţământ artistic şi vocaţional).
Vicepreşedinţii care vor conduce respectivele structuri sunt: Constantin Oprean (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu), Nicolae Robu (Universitatea Politehnică din Timişoara), Radu Munteanu (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca), Ion Gh. Roşca (Academia de Studii Economice din Bucureşti), Ioan Vişa (Universitatea „Transilvania” din Braşov), Ion Vladimirescu (Universitatea din Craiova), Ioan Talpoş (Universitatea de Vest din Timişoara), Ioan Pânzaru (Universitatea din Bucureşti), Gelu Colceag (Universitatea de Arte Teatrale şi Cinematografice din Bucureşti), Constantin Ciuce (Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca), Alexandru Puiu (Universitatea Constantin Brâncoveanu” din Piteşti) şi Corina Dumitrescu (Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti). Funcţia de secretar general al CNR a fost adjudecată de Gheorghe Barbu, rectorul Universităţii din Piteşti. (R.F.)
Ecaterina Andronescu a fost realeasă, ieri, în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR). Şefa Univers