Ca in fiecare an electoral si in 2008 (an in care se organizeaza alegeri locale si parlamentare), protestele sindicale se multiplica si cresc in amploare, tendinta prognozata si pentru anul viitor cand vor avea loc alegeri prezidentiale.
Majoritatea liderilor sindicali de confederatii considera ca perioadele premergatoare alegerilor sunt prolifice si propice solicitarilor de ordin social, guvernantii fiind mai deschisi in a acorda cu generozitate majorari salariale sau alte facilitati in special pentru lucratorii din sectorul bugetar.
In schimb, reprezentantii patronatelor si asociatiilor oamenilor de afaceri considera ca masurile cu caracter populist adoptate cu mare graba in perioadele electorale, oferte acordate prioritar din bani publici, se rasfrang negativ si pe perioada indelungata asupra mediului de afaceri. Perioada dinaintea alegerilor a constituit pentru unii lideri sindicali si momentul obtinerii unor favoruri care nu mai au legatura cu activitatea sindicala, semnand acorduri politice cu partide precum PSD in schimbul unor functii in consiliile locale sau judetene, in Parlament etc.
Potrivit analistilor, si la nivel european se constata o intensificare a activitatilor organizatiilor sindicale care s-au reorientat si au adoptat o noua strategie pentru obtinerea de drepturi salariale.
Integral in Romania libera Ca in fiecare an electoral si in 2008 (an in care se organizeaza alegeri locale si parlamentare), protestele sindicale se multiplica si cresc in amploare, tendinta prognozata si pentru anul viitor cand vor avea loc alegeri prezidentiale.
Majoritatea liderilor sindicali de confederatii considera ca perioadele premergatoare alegerilor sunt prolifice si propice solicitarilor de ordin social, guvernantii fiind mai deschisi in a acorda cu generozitate majorari salariale sau alte facilitati in special