Ecologie prin artă şi cultură. 60 de copii de clasa a VI-a încep să deprindă modul în care trebuie să se comporte cu mediul înconjurător printr-un proiect care contopeşte ecologia cu poezia, cântecul, desenul şi nu în ultimul rând biologia. Ieri, copiii au sărbătorit Carnavalul Pădurii. S-au costumat în animale, flori şi copaci şi au cântat cântecele.
Proiectul a început în luna decembrie şi face parte programul „Learn about forest”, lansat de Organizaţia Carapato-Danubiană de Ecologie. Programul – coordonat la Şcoala Generală nr. 5 din Braşov de profesoarele de biologie Rau Emoke şi Floarea Vladu şi de profesoara de muzică Georgeta Pastor - include şi activităţi de cercetare a solului şi climei în aria protejată Tâmpa şi la Castanii seculari din Cristian. „În cadrul acestui proiect am avut mai multe activităţi. Prima o reprezintă «pădurea în literatură», în care copiii şi-au expus poeziile, versurile despre natură. A doua s-a referit la condiţiile pedoclimatice din mediul apropiat al copiilor. Noi studiem grădina şcolii, apoi Arealul Tâmpa, precum şi stejarii seculari din Cristian. Pădurea mai este reprezentată prin muzică şi, cu această ocazie, fiind Luna Pădurii, am organizat şi un Carnaval al Copacilor. Următoarea activitate va fi pe 22 aprilie, de Ziua Mondială a Pământului. Atunci vom realiza o acţiune de ecologizare a Tâmpei, vom invita şi alte şcoli să vină să planteze puieţi”, a declarat profesoara de biologie Rau Emoke.
Copiii au fost veseli şi încântaţi că sunt mici ecologişti. „E Sărbătoarea Pădurii, iar eu m-am costumat în lup pentru că lupul face parte din pădure. În proiectul ăsta am învăţat să cunosc pădurea şi cum să-i fac pe oameni să o protejeze. Vorbesc cu lumea, mă informez, mai vorbesc cu prietenii pe internet şi-i atrag şi pe ei. Abia aştept să plantez şi puieţi”, a declarat Răzvan Geo Antemie. Ecologie prin artă şi cultură. 60 de