Pentru a organiza eficient un business ai nevoie de o persoana care sa planifice si sa directioneze activitatea celorlalti angajati ai companiei. Acea persoana trebuie sa fie capabila sa relationeze cu clientii, sa comunice cu angajatii, sa prezinte un produs, dar si sa fie capabila sa-l vanda, in final.
"In cazul meu, aceasta pozitie presupune un efort sustinut de dezvoltare de business cu activitati complexe de vanzari, marketing si PR. Este important sa se recunoasca partile pozitive ale brandului companiei inclusiv in zona de networking. Clientii trebuie sa cunoasca alternative si sa aiba posibilitatea alegerii solutiilor deschise", declara Anca Stancu, care a fost numita recent in functia de business manager al diviziei ProCurve Networking Romania in cadrul HP Romania. Concomitent cu numirea lui Stancu, HP Romania l-a ales in pozitia de account manager pentru sectorul public pe Marius Neacsu.
Business managerul companiei de IT spune ca functia pe care o ofera difera de la o companie la alta si mai ales de la o industrie la alta. In IT insa, business managerul poate fi considerata o persoana privilegiata pentru ca atat angajatul, cat si in clientul sunt persoane cu un anumit background educational. "Astfel, se poate construi o relatie de business mult mai usor, pentru ca exista deja o baza", spune Stancu.
In prezent, atributiile reprezentantului HP Romania prevad construirea unei echipe de specialisti si dezvoltarea diviziei ProCurve, care a fost inaugurata recent in Romania.
"Vrem sa stabilim si o retea de parteneri specializati cu ajutorul carora sa ne dezvoltam pe plan local", explica Stancu. Pentru un business manager nu exista o zi tipica de lucru. In cazul lui Stancu, o parte importanta din timpul de lucru este alocat cunoasterii noilor colegi de birou.
"Ziua mea de lucru se imparte intre sedintele cu managerii HP, intalnirile