Unii cred ca chutney este gem, altii, un sos folosit la preparatele din carne, legume sau branzeturi. Pentru indieni insa, chutney inseamna un condiment iute, obtinut prin amestecul de fructe, legume si mirodenii dulci sau iuti.
Printre cele mai cunoscute combinatii de fructe, condimente si legume se numara: chutney cu menta, cu coriandru, cu ceapa, cu lime, cu usturoi, piersici, rosii si rosii verzi. Variantele de chutney mai dulci, precum cel de mango, sunt servite la micul dejun cu paine prajita.
Chutney este echivalentul indian pentru salsa specifica bucatariei din America Latina. Cel de rosii se prepara in numai 20 de minute. Din compozitia de mai jos, obtii 4 portii.
Ingrediente:
450g de mere fara coaja, taiate bucati
450g rosii, taiate bucati
225g de stafide
175g ceapa, taiata cubulete
2 lingurite de sare
½ lingurita de boia de ardei
1 lingurita de coriandru macinat
2 catei de usturoi, zdrobiti
600 ml otet de malt
225g zahar brun
Mod de preparare:
Pune merele, rosiile si stafidele intr-un vas, impreuna cu ceapa, mirodeniile si usturoiul. Adauga jumatate din cantitatea de otet si pune-le la fiert la foc mic timp de o ora si jumatate. Apoi adauga restul de otet si zaharul si mai lasa-le pe foc intre 20 de minute si o jumatate de ora. Raceste putin compozitia si pune-o in vase incalzite.
Sursa: driedfruit-info.com Unii cred ca chutney este gem, altii, un sos folosit la preparatele din carne, legume sau branzeturi. Pentru indieni insa, chutney inseamna un condiment iute, obtinut prin amestecul de fructe, legume si mirodenii dulci sau iuti.
Printre cele mai cunoscute combinatii de fructe, condimente si legume se numara: chutney cu menta, cu coriandru, cu ceapa, cu lime, cu usturoi, piersici, rosii si rosii verzi. Variantele de chutney