Acolo, în Ţinutul Pădurenilor, într-o zi de aprilie a anului 1955 a venit pe lume Drăgan Muntean, care avea să devină cel mai mare cîntăreţ al acelor meleaguri.
Acolo, în Ţinutul Pădurenilor, într-o zi de aprilie a anului 1955 a venit pe lume Drăgan Muntean, care avea să devină cel mai mare cîntăreţ al acelor meleaguri.
Am plecat în Ţinutul Pădurenilor, Hunedoara, la doar cîteva zeci de kilometri de locul în care s-a născut povestea românilor. Drăgan Muntean a venit pe lume la data de 18 aprilie 1955, în satul Poieniţa Voinii, comuna Bunila, judeţul Hunedoara. A urmat clasele I-IV în satul natal, după care şi-a continuat studiile la Liceul de Muzică şi la cel Pedagogic din Deva, pe care l-a absolvit în anul 1975. Între 1977 şi 1979 a fost învăţător la Şcoala Generală din satul Bretelin, comuna Veţel, iar din 1979 şi pînă în 1988 a predat la Şcoala Generală nr. 6 din Deva. Între 1988 şi 1992 a fost profesor la Şcoala Populară de Artă din Deva. În 1992 a intrat în poliţie şi a urmat cursurile Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti. Între 1997 şi 2000 a fost directorul Ansamblului “Ciocîrlia” al Ministerului de Interne. Din anul 2000 a fost şeful Biroului de Cultură, Educaţie şi Tradiţii din cadrul IPJ Hunedoara. A avut gradul de locotenent-colonel.
Începuturi. Drăgan Muntean a început să cînte aproape de cînd a deschis ochii. Pe cînd avea în jur de 10 ani, împreună cu părinţii săi a participat la o fază comunală a emisiunii “Dialog la distanţă” şi a fost remarcat de un profesor de muzică de la Ghelari. Acesta le-a spus părinţilor că băiatul are talent şi că ar fi indicat să urmeze o şcoală de muzică. Mama lui Drăgan Muntean, o femeie hotărîtă, care semăna întrucîtva cu Vitoria Lipan, a decis că fiul ei trebuie să plece la şcoala de muzică la Deva, ca să îi fie copilului mai bine. “Mi-a povestit că, atunci