Ministrul finantelor Varujan Vosganian a declarat marti ca nu este de acord cu eliminarea rovinietei, pentru ca o astfel de masura ar duce la cresterea pretului carburantilor pentru toate categoriile de utilizatori.
Miscarile de protest ale transportatorilor reprezinta o tentativa de a specula o situatie politica fragila, a apreciat Vosganian.
"Miscarile de protest au aparut pe fundalul campaniilor electorale succesive, pentru ca orice miscare de protest castiga sustinerea celorlalte partide in scop electoral", a declarat ministrul de finante.
Acesta a explicat ca eliminarea rovinietei ar insemna majorarea pretului carburantilor pentru toti utilizatorii, inclusiv pentru cei care folosesc masina doar in localitate, si ar presupune o crestere a pretului tichetelor pentru transportul in comun.
"Ar trebui sa se mute o taxare de la o anumita componenta comerciala catre toti utilizatorii de autovehicule", a spus ministrul, precizand ca acest tip de taxa, rovinieta, este aplicata la nivel european.
In urma cu doua saptamani, presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport, Augustin Hagiu, declara ca a ajuns la un acord de principiu cu Ministerul Economiei si Finantelor si cu cel al Transporturilor privind eliminarea rovinietei. Potrivit acestuia, eliminarea rovinietei ar fi urmat sa fie compensata cu majorarea accizelor pentru carburanti, astfel incat incasarile bugetare sa ramana la nivelul actual. Ministrul finantelor Varujan Vosganian a declarat marti ca nu este de acord cu eliminarea rovinietei, pentru ca o astfel de masura ar duce la cresterea pretului carburantilor pentru toate categoriile de utilizatori.
Miscarile de protest ale transportatorilor reprezinta o tentativa de a specula o situatie politica fragila, a apreciat Vosganian.
"Miscarile de protest au aparut pe fundalul campani