De masline, de floarea-soarelui, de rapita sau de soia, le punem zilnic in farfurie, uitand ca fiecare in parte are si valoare de medicament. La ce servesc si cum se folosesc, aflati din cele ce urmeaza
Surse de vitamine si acizi grasi esentiali, uleiurile aduc energia necesara bunei functionari a organismului. Un firicel de ulei de masline va poate salva viata, protejandu-va arterele si inima. Floarea-soarelui si arahidele au grija de pielea dvs. Dar atentie: proasta lor utilizare poate sa strice tot...
Iata o selectie a celor mai eficiente dintre ele:
ULEIUL DE MASLINE
Vitamina E pentru ficat, inima, artere si... tinerete
In antichitate, grecii si romanii ii spuneau "aur lichid", parere impartasita si de francezi, care ii apreciaza gustul de soare si de Mediterana. Trebuie spus ca uleiul de masline este bun la toate: delicios in salate de cruditati, dar si pentru gatit sau prajit. Se spune, adesea, ca uleiul de masline este lejer... dar ar trebui spus, mai degraba, ca e digest.
SANATATE. Uleiul de masline accelereaza secretia bilei de catre ficat si faciliteaza asimilarea alimentelor. Dar profita si inima si arterele! Uleiul de masline isi exercita actiunea benefica diminuand valorile colesterolului "rau" si impiedicand sclerozarea arterelor. Dintre toate uleiurile, el este cel mai bogat in vitamina E, vitamina anti-radicali liberi, vitamina care lupta impotriva imbatranirii celulare.
Utilizare: se administreaza o lingurita pe zi.
Frumusete. Binefacerile interne ale uleiului de masline se vad si in exterior: un consum suficient de ulei de masline ajuta la mentinerea unei pieli suple si a unui ten luminos. Puteti sa-l utilizati, de asemenea, pe piele, aplicandu-l pe toate "bubitele" cauzate de vant, de frig sau de aerul uscat. Crapaturi, maini si picioare uscate, nimic nu rezista unui masaj usor cu ule