Ma numesc Mitut Claudiu Adrian si vreau in primul rand sa va multumesc pentru ca va implicati in comunitate.
Este benefic si important pentru fiecare institutie si persoana sa aiba astfel de actiuni. In acest sens, un aspect important il reprezinta partea de mediu, presiunea mare asupra naturii.
Ma bucur ca a inceput si la noi "marketingul verde", sensibil la problemele mediului. Daca as avea si eu putere financiara, as face tot atatea proiecte sau chiar mai multe. Dar aceasta nu ma descurajeaza. Am 19 ani, sunt student anul I la Geografia Mediului si am facut o obisnuinta si o pasiune din a invata oamenii, printre altele, sa respecte natura. Conteaza imens exemplul personal. Eu am crescut la tara, unde sunt paduri cat vezi cu ochii, e aer curat; izvoare reci, poieni frumoase, fructe din belsug, zapezi adevarate, foarte putine masini (stau la munte, in judetul Valcea, depresiunea Lovistei, poalele Fagarasului). Cu timpul, a inceput sa-mi placa geografia, apoi am fost receptiv la problema climatologica, ecologica si de mediu. Tot liceul am invatat foarte bine, am participat la zeci de concursuri si olimpiade. Cele mai dragi sunt cele nationale, la geografie. Anul trecut, in clasa a 12-a, am luat mentiune pe tara. Deci, vorbesc in cunostinta de cauza, cunosc foarte bine limitele naturii, chiar daca e "aparent" un sistem autoreglabil. Dar altceva conteaza. Nu trebuie sa avem doctorate in geografie pentru a sti ca daca plantam copaci, vom imbunatati calitatea aerului prin aport de oxigen, ca defrisarile fac ravagii pe orice component de mediu (temperaturi mai mari, alunecari de teren, inundatii), ca doar recicland putem avea o presiune mai mica asupra rezervelor si putem obtine o dezvoltare durabila.
Dintotdeauna noi am trait in armonie cu natura, ea ne-a fost casa si masa, ea ne-a protejat. Toate asezarile sunt pe un curs de apa, si multe langa pad