Transportatorii din întreaga ţară au umplut ieri cu TIR-uri şi claxoane variantele ocolitoare ale marilor oraşe. În Capitală şi în alte 18 oraşe, sute de protestatari au cerut taxe mai mici, carburanţi mai ieftini şi drumuri mai bune. Sursa: Rompres
Marşul de protest organizat ieri de transportatori a îngreunat circulaţia pe mai multe şosele de centură din ţară. În Bucureşti, precum şi alte 18 oraşe, sute de protestatari au cerut taxe mai mici, carburanţi mai ieftini şi drumuri mai bune. În Capitală, protestul a început încă de dimineaţă, de la ora 8.00, când peste 300 de transportatori au plecat, din mai multe puncte ale Capitalei, spre şoseaua de centură.
Un nou miting vineri
Astfel de marşuri de protest ar putea deveni o obişnuinţă pentru conducătorul auto român, deoarece transportatorii vor relua protestul vineri, potrivit lui Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT). Acesta a ţinut să precizeze că protestatarii au avut susţinerea celor din trafic. „Conducătorii auto au strigat cu noi: «Jos cu Orban, acest ministru incompetent!»“, a declarat Hagiu.
Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a declarat ieri că protestul transportatorilor este ilegal şi a precizat că nu va renunţa la rovinietă, deoarece este singura taxă care finanţează direct infrastructura rutieră. Orban a recunoscut că este de acord cu câteva dintre solicitările protestatarilor, cum ar fi cele privind sistemul unic de control şi problemele legate de participarea transportatorilor în consiliile de administraţie ale Companiei Naţionale de Autostrăzi, ale Autorităţii Rutiere Române şi ale Registrului Auto Român.
Proteste timide în ţară
Mitinguri de protest ale transportatorilor rutieri au avut loc ieri şi în oraşele Baia-Mare, Cluj-Napoca, Satu-Mare, Miercurea-Ciuc, Oneşti, Buzău, Gal