Apar din ce în ce mai multe bloguri cu şi despre Bucureşti, iar problemele dezbătute sunt dintre cele mai diverse: de la cât şi cum arată oraşul până la evenimente culturale. Sursa: EVZ
Imagini din Bucureştiul vechi, dar şi cele mai frumoase porţi de casă din oraş. Nemulţumiri legate de cum arată oraşul, cum se schimbă bordurile sau cum se distrug parcurile. Bile albe pentru evoluţia culturală şi diversitatea posibilităţilor de distracţie, recomandări şi sugestii, cuvinte pe altarul dragostei de oraş şi al urii pentru autorităţi.
Blogul a devenit un mediu eficient în reunirea bucureştenilor în jurul unei idei, iar mobilizarea prin mediul virtual ar putea căpăta valenţe puternice, dacă utilizatorii ar reuşi să comunice şi real între ei, conform opiniei lui Mugur Pătraşcu, de la divizia de internet de la Leo Burnett.
Confidentul sufletelor
Din punctul de vedere al bloggerilor, internetul îi ajută să spună ce le stă pe suflet, să se adune şi să facă schimb de idei. Din punctul de vedere al autorităţilor, comentariile de pe forumurile ziarelor, blogurilor sau orice altceva care are legătură cu relaţia cauză- efect în mediul virtual nu se văd.
Specialiştii în internet spun că viitorul blogului este unul înfloritor, chiar dacă până acum niciuna dintre acţiunile de „salvare a oraşului“ pornite în mediul virtual nu a avut o finalizare concretă.
Motivul pentru care nemulţumiţii de pe bloguri nu ies în stradă este explicat clar de Vlad Nancă, artist urban şi blogger pe www.bukresh.blogspot.com, unul dintre cele mai cunoscute şi mai bine făcute bloguri cu şi despre oraşul în care trăim.
„Pentru noi, cei care facem Bukresh, ăsta nu e un proiect principal. E o chestie pe care o facem în timpul liber. Ori lupta cu autorităţile e un job full-time. Pentru asta îţi trebuie timp şi energie, iar