Organizaţiile civice le cer viitorilor edili să nu mai distrugă oraşele prin modificarea planurilor de urbanism general. Prin iniţiativa "Salvaţi Bucureştiul", 24 de ONG-uri îi cheamă pe Organizaţiile civice le cer viitorilor edili să nu mai distrugă oraşele prin modificarea planurilor de urbanism general.
Prin iniţiativa "Salvaţi Bucureştiul", 24 de ONG-uri îi cheamă pe candidaţii la Primăria Capitalei şi la cele de sector să semneze un pact de neagresiune faţă de domeniul public. Acţiunea civică este justificată de modul haotic în care s-a construit în Bucureşti în ultimele două mandate. Ziarul "Adevărul" va extinde iniţiativa civică bucureşteană la marile oraşe desfigurate de construcţii care nu respectă cele mai elementare norme de urbanism european.
Modificarea parametrilor urbanistici a lăsat răni adânci în interiorul marilor oraşe din România. Cu toate că au promis verdeaţă şi mai mult aer curat în campaniile electorale, primarii au sprijinit, prin autorizaţiile acordate, iniţiative prin care zone verzi şi chiar parcuri cu acte în toată regula au fost acoperite de betoane.
În Bucureşti, numai în ultimul an au fost aprobate peste 100 de planuri urbanistice zonale pentru clădiri de peste 10 etaje, chiar dacă regimul iniţial de înălţime era de cel mult două niveluri.
"Salvaţi Bucureştiul"
Candidaţii la funcţiile publice din Capitală, fie pentru fotoliile de primari, fie pentru cele de consilieri, vor avea de dat cu subsemnatul înainte de a le promite ceva alegătorilor. Asociaţia "Salvaţi Bucureştiul" împreună cu alte 23 de organizaţii civice vor ca viitorii aleşi locali să se angajeze în scris înaintea alegerilor că dezastrul urbanistic din Capitală va fi stopat.
"În document, sunt prezentate strategii de dezvoltare durabilă şi propunem elaborarea unui nou Plan Urbanistic General (PUG) pentru Bucureş