Din ce in ce mai multi angajatori renunta la conditia de a angaja persoane de “pana in 35 de ani” si accepta si candidati cu varste de peste 45 de ani, aceasta fiind una dintre solutiile companiilor la criza actuala de personal.
“Angajatii maturi reprezinta o alternativa buna si la indemana angajatorilor pentru rezolvarea crizei de personal, in conditiile in care forta de munca incepe sa devina tot mai inaintata in varsta”, spune Irina Manolescu, director executiv la DBM Career Solutions International, companie care ofera servicii de management al capitalului uman. Potrivit acesteia, o ancheta realizata de DBM in SUA a reliefat ca imbatranirea fortei de munca va duce la crearea de oportunitati pentru angajatii maturi trecuti de varsta de 55 de ani. Circa 46% dintre respondenti au prezis mai multe oportunitati pentru angajatii tineri.
“Rezultatele obtinute in urma acestei anchete arata ca 40% dintre cei chestionati simt ca organizatia lor a esuat in a incuraja colaborarea dintre generatia tanara si cea cu vechime mai mare, la locul de munca”, spune Manolescu. In opinia acesteia, e nevoie de acest tip de angajati in mai toate profesiile, incepand cu serviciile si terminand cu posturile din industrii, dar mai ales pentru posturile de specialisti si management. Principalele avantaje obtinute de companiile care apeleaza la forta de munca matura sunt experienta si abilitatile dobandite de acestia in cadrul altor companii, cunostintele solide despre domeniul in care activeaza, precum si relatiile dobandite in timp.
Integral in Business Standard Din ce in ce mai multi angajatori renunta la conditia de a angaja persoane de “pana in 35 de ani” si accepta si candidati cu varste de peste 45 de ani, aceasta fiind una dintre solutiile companiilor la criza actuala de personal.
“Angajatii maturi reprezinta o alternativa buna si la indemana