Businessmanul din Hexagon şi-a deschis o fabrică de textile în fosta cantină a staţiei de utilaje agricole din localitatea ialomiţeană. Acolo unde nu a reuşit regimul comunist să Businessmanul din Hexagon şi-a deschis o fabrică de textile în fosta cantină a staţiei de utilaje agricole din localitatea ialomiţeană.
Acolo unde nu a reuşit regimul comunist să industrializeze, a reuşit un investitor francez. Cine şi-ar fi imaginat că în satul Horia, din comuna ialomiţeană Axintele, unde nu a existat industrie, fie ea uşoară sau grea, nici pe vremea lui Ceauşescu, va veni un occidental să facă o fabrică de textile în cantina tractoriştilor? Antreprenorul a investit peste 4 miliarde de lei în Horia fără să ştie ce-l aşteaptă...
Sărăcia lucie este cuvântul de ordine în comuna Axintele din judeţul Ialomiţa. Cele trei sate ce fac parte comună sunt amplasate în mijlocul pustiului, unde, mai mult ca sigur, nici ţipenie de oficial nu pune piciorul. Imaginea este dezolantă, satele par părăsite, pentru că, în timpul zilei, toţi cei care încă mai au putere de muncă şi ceva noroc sunt angajaţi în Urziceni şi Bucureşti, în construcţii sau ca paznici pe la diverse firme.
Economia comunei lipseşte cu desăvârşire, Axintele şi Horia fiind zone în care industrializarea nu a ajuns nici pe vremea lui Ceauşescu. Singura amintire a epocii de tristă amintire este fosta Staţie de Mecanizare a Agriculturii, adică un complex de clădiri unde erau reparate utilajele agricole. Pe vremea comuniştilor, SMA-ul avea 260 de angajaţi, pentru ca în prezent să mai muncească aici doar doi oameni, unul dintre ei fiind portarul.
Investitorul din cantină a fost director la Naf Naf
Chiar dacă ultimul loc în care ai vrea să îţi deschizi un business este o comună fără infrastructură şi fără personal calificat, s-a găsit totuşi un investitor şi pentru acest co