Căpşunile, tomatele, sfecla roşie, cireşele, ardeii roşii sunt alimente foarte sănătoase pentru organism, având concentraţii mari de antioxidanţi. Aceştia protejează organismul de cancer, dar şi de boli cardiace. Sursa: EVZ
Un măr pe zi vă fereşte de doctori, dar nu este singurul fruct care vă ajută să vă menţineţi sănătoşi, arată site-ul medical WebMd. Nutriţioniştii vă sfătuiesc să mâncaţi cât mai multe fructe ori legume roşii, cum ar fi căpşunile, cireşele, frăguţele, pepenele, ardeiul roşu, tomatele şi sfecla roşie. Acestea sunt foarte bogate în antioxidanţi, precum licopenul şi antocianinele, substanţe cunoscute pentru faptul că pot proteja de bolile cardiace şi de cele ale prostatei. În plus, nu ignoraţi nici faptul că vitaminele luate din surse artificiale, cum sunt suplimentele nutritive, vă pot pune viaţa în pericol, arată numeroase studii.
Căpşunile au vitamina C,cireşele - fibre
Foarte populare în lunile mai şi iunie, căpşunile sunt o sursă bună de folaţi, substanţe care ajută mai ales femeile. În sarcină, acidul folic previne naşterea unor copii cu defecte de tub neural. „Căpşunile sunt, de asemenea, sursă bună de vitamina C, ceea ce înseamnă că sunt benefice pentru sistemul imunitar“, spune Lona Sandon, asistent profesor, specializat în nutriţie la Universitatea Texas şi purtător de cuvânt în cadrul Asociaţiei Dietetice Americane.
În iunie şi iulie, veţi avea parte, din plin, şi de cireşe. Ele sunt importante datorită conţinutului de fibre pe care îl au. „În special coaja lor este bogată în aceste substanţe“, menţionează nutriţionistul Felicia Busch, citat de WebMd.
Celule canceroasedistruse cu merişoare
Merişoarele sălbatice apar în septembrie şi ţin până în decembrie. Datorită conţinutului bogat de antioxidanţi şi vitamina C, reprezintă un protector foarte important pentru org