"La practica stam bine, teoria ne omoara" ar spune elevii si studentii romani de acum si dintotdeauna. Si acum la scoala cursantii prefera sa deseneze pisici in loc sa noteze lectia, sa se uite la ceas din 5 in 5 minute, precum Britney Spears cu
La Fundatia Calea Victoriei insa nu-ti vine sa faci nimic din toate astea, desi se predau cursuri precum filozofie sau istorie. Numele fundatiei vine de la faptul ca "aceasta strada e o veche pasiune de a mea si de a surorii mele, ni se pare ca reprezinta vechiul Bucuresti", spune Sandra Ecobescu, cea care, impreuna cu sora sa, a avut ideea de a promova un nou stil de a invata, bazat pe dialog si interactivitate, diferit de sitemul educational clasic.
Bazele fundatiei au fost puse in 2007 cand cele doua surori au conceput un proiect cultural pentru grupuri cu studenti si elevi, targetul initial al fundatiei. Ideea a fost de a pune la dispozitie o serie de cursuri de cultura generala: istorie, antropologie, filozofie, pictura, teatru pentru cei ce au lacune in domeniu, vor sa-si imbunatateasca cunostintele sau doar sa petreaca doua ore cu o cana de ceai in mana participand la discutii cu profesori precum istoricul Neagu Djuvara (care s-a implicat inca de la inceput in proiect si chiar participa la cursurile celorlalti profesori) sau actrita Oana Pellea.
"Eu am terminat facultatea de litere si am avut profesori precum Mircea Cartarescu sau Nicolae Manolescu si stiu ce inseamna sa ai un mentor - prin urmare toti profesorii alesi sa predea la fundatie sunt oameni deosebiti, specialisti in domeniile lor si au fost incantati sa ne ajute cu proiectul cand i-am sunat pe fiecare in parte sa le explicam ce vrem sa facem", spune Ecobescu.
Aici la ora de muzica il vei asculta pe dirijorul Tiberiu Soare vorbind despre Mozart, despre compozitia unei simfonii, dar si despre picanterii din viata clasicil