In general, lumea apreciaza o piata dupa cat e de ieftina. Or, la fel ca supermarketurile, cu cat o piata este mai mare, cu atat preturile sunt mai mici. In plus, si tot ca-n supermarketuri -, cu cat o piata e mai mare, cu atat produsele sunt mai diverse. Aceste motive economice, precum si altele, de ordin sentimental, ar fi trebuit sa propulseze Oborul pe primul loc. Din pacate insa, soarta Oborului e pecetluita, pe locul acestuia urmand a fi construit un mall. Avantajul pietelor mici e ca sunt mai usor de intretinut - acesta e motivul pentru care ele au fost in primul rand renovate in ultimii ani. Oricum ar sta lucrurile, toate pietele par sa-si fi adaptat ritmul la timpurile in care traim: astfel, taranii ajung sa fie inlocuiti de comercianti care le cumpara recoltele sau de tarabagii care vand legume de supermarket. Lumea ii regreta, atat pentru pitorescul lor autentic, cat si pentru faptul ca legumele lor "au gust", sunt "ecologice" - spre deosebire de produsele de la tarabe, despre care se spune ca sunt "turcesti". Daca cei saraci isi fac cumparaturile la piata pentru ca sunt mai ieftine, cei ajunsi la o oarecare prosperitate o fac de dragul produselor organice de acolo.
Piata Matache
1. Desi este situata in centru, este destul de mare si cu preturi apropiate de pietele de cartier. Halele sunt renovate si curate - piata a trecut printr-un proces de modernizare de 1 milion de euro: a fost acoperita si dotata cu instalatii de pastrare a produselor, canalizare noua. Pe langa zona agroalimentara (93 spatii), exista si 56 de spatii cu produse ieftine, "chinezarii". Halele agroalimentare au si ele o organizare modulara, fiind separate: hala cu legume e separata de celelalte hale (cu branzeturi, produse de macelarie si pescarie). Produsele sunt foarte proaspete, iar preturile bune - dincolo de faptul ca chiria e sensibil mai scumpa decat in alte piete