Studiile anterioare au aratat ca atunci cand un om „proaspat” indragostit se gandeste la persoana iubita, zone ale creierului pline de dopamina se activeaza. Pentru a se intelege mai bine, drogurile ofera starea de bine unui individ prin cresterea capacitatii organismului de a elibera dopamina. Insa, cu cat timpul trece peste o relatie, respectivele regiuni din creier devin din ce in ce mai putin receptive. Pentru ca o relatie sa fie durabila, ea trebuie sa evolueze de la euforia data de dopamina la o relatie bazata pe respect, atasament si ratiune, sustin cercetatorii. Mai mult, testele au aratat ca in etapele tarzii ale unei relatii, la vederea persoanei iubite zona din creier care se activeaza este cortexul (zona unde sunt stocate informatiile si unde sunt luate deciziile).
Astfel, s-a ajuns la concluzia ca o relatie de lunga durata stimuleaza mai mult cortexul si persoanele devin mai inteligente. Pornind de la aceasta concluzie, specialistii recomanda anumite lucruri pentru consolidarea relatiei si pentru sporirea inteligentei. In primul rand, lectiile de dans impreuna cu partenerul sunt o provocare pentru creier pentru ca se combina miscarea fizica cu memorarea pasilor. In al doilea rand, vizionarea unui film impreuna cu partenerul si discutarea evolutiei conflictului duce la o dezvoltarea a perspectivei de analiza.
Integral in Gandul Studiile anterioare au aratat ca atunci cand un om „proaspat” indragostit se gandeste la persoana iubita, zone ale creierului pline de dopamina se activeaza. Pentru a se intelege mai bine, drogurile ofera starea de bine unui individ prin cresterea capacitatii organismului de a elibera dopamina. Insa, cu cat timpul trece peste o relatie, respectivele regiuni din creier devin din ce in ce mai putin receptive. Pentru ca o relatie sa fie durabila, ea trebuie sa evolueze de la euforia data de dopamina la o relatie