Tot mai multe cupluri de români decid să organizeze o petrecere fastuoasă de logodnă în Spania, data nunţii rămânând incertă. Logodna, un obicei tradiţional care a început să piardă Tot mai multe cupluri de români decid să organizeze o petrecere fastuoasă de logodnă în Spania, data nunţii rămânând incertă.
Logodna, un obicei tradiţional care a început să piardă teren în România, este readus la viaţă de compatrioţii care trăiesc în afara graniţelor. În ultimii ani, tinerii preferă să facă o logodnă care seamănă uimitor de mult cu o nuntă, atât prin proporţii, cât şi prin modul de organizare.
Andrei Galea, din Castellon, patronul unei agenţii de organizare a nunţilor româneşti, spune că mai mult de 25% din petrecerile organizate pentru tinerele familii au fost pentru sărbătorirea logodnei dintre cei doi parteneri. "Majoritatea preferă să se logodească în Spania şi să se cunune civil şi religios în România, din mai multe motive. Unul dintre ele este că tinerii au prietenii aici, dar rudele acasă. Mulţi dintre cei care se logodesc, în special cei de la bisericile protestante, sunt foarte legaţi de această tradiţie care, încet-încet, a început să se piardă în România", afirmă Andrei. "O petrecere de logodnă în Spania se aseamănă foarte mult cu o nuntă, atât din punct de vedere al numărului de invitaţi, peste 100 de persoane, cât şi ca organizare. Preţurile şi "darul" mesenilor se ridică la nivelul celor de nuntă", adaugă el.
Cheltuieli de 10.000 de euro
Marinela Viorica (22 de ani) şi Mihai Dragoş (27 de ani) sunt originari din Bucureşti. Marinela a venit în Spania acum şase ani, pentru a fi alături de părinţii ei, plecaţi cu ceva timp înainte pe tărâmuri spaniole. După terminarea şcolii, în oraşul Castellon, fata a urmat un curs de coafură, angajându-se la un salon de înfrumuseţare din oraş.
Seara, ieşea împreună cu prietenii la un bar sau la