Se pot tine in frau si fara sa apelati la medicamente
Mancarimi, iritatii, ochi lacrimosi, nas infundat, stranuturi... Sunt semnele certe ale alergiilor, pe care medicina clasica le trateaza cu medicamente antihistaminice. Exista insa numeroase tratamente naturale care au o actiune la fel de puternica, fara reactii adverse. In cazul alergiilor, prevenirea si inlaturarea alergenilor joaca un rol foarte important. Luptati cu acarienii, cu mucegaiul si umezeala, limitati la maximum contactul cu substantele iritante. Dar inainte de toate, adresati-va unui medic alergolog, pentru ca in urma unor teste specifice sa stiti exact la ce anume sunteti alergici
Cum se produc alergiile?
Alergiile sunt o reactie exagerata a sistemului imunitar la substante bine tolerate in mod normal, ca polenul, praful, scuamele (saliva uscata, resturi cutanate, par), dejectii de acarieni sau mucegai. Sistemul imunitar ignora, in principiu, aceste substante, si nu intervine decat in caz de pericol real pentru organism (infectii). In cazul alergiei, el nu mai face distinctie intre substantele inofensive si cele periculoase. Contactul cu alergenul se face prin ingestie (alergie alimentara sau medicamentoasa), capilaritate (alergie de contact cu plante, metale etc.), inhalatie (alergie respiratorie, astm) sau prin injectii (alergie medicamentoasa). Cauzele exacte ale alergiilor nu sunt cunoscute, dar se pare ca si in cazul lor stresul joaca un rol important.
Antihistaminice naturale
Urzica. Contine o substanta care actioneaza exact ca un antihistaminic. Potoleste mai ales simptomele create de alergia la fan si polen (nas infundat ori care curge non-stop). Puteti apela atat la ceaiul de urzici, cat si la gelulele prezente in magazinele naturiste. Se beau trei ceaiuri pe zi sau se iau 300 mg pilule. Doza poate creste pana la 500 mg pe zi.
G