Combinarea corectă a alimentelor Dietele riguroase ne determină să renunţăm, pentru un timp, la obişnuinţele noastre alimentare. După terminarea regimului, urmează etapa cea mai
Combinarea corectă a alimentelor
Dietele riguroase ne determină să renunţăm, pentru un timp, la obişnuinţele noastre alimentare. După terminarea regimului, urmează etapa cea mai dificilă: menţinerea greutăţii. Persoanele mature şi vârstnicii sunt foarte ataşaţi unor tradiţii alimentare, înrădăcinate în familia lor. Sigur, spun nutriţioniştii din lumea întreagă, trebuie să ne hrănim corect şi suficient.
Dar cel mai important aspect în reuşita unei diete şi în menţinerea efectelor sale este modul de combinare a alimentelor. O asociere corectă a grupelor de alimente, adică separarea proteinelor de glucide, a condus, întotdeauna, la rezultatele aşteptate. În acest sens, voinţa ne ajută să ne menţinem viguroşi, fără kilograme în plus.
Să cunoaŞtem grupele de alimente
Grupa I include proteinele: carnea de pasăre, carnea roşie, vânatul, peştele, crustaceele şi moluştele, ouăle şi laptele, nucile, soia şi preparatele din soia.
Grupa II: aici se adună carbohidraţii, care se numesc glucide sau zaharuri. Aceste substanţe nutrive joacă un rol energetic pentru organism. Carbohidraţii se clasifică în glucide cu absorţie lentă (din cereale integrale, legume şi fructe) şi glucide cu absorbţie rapidă (produsele de patiserie, sucurile, mierea de albine).
Grupa III este reprezentată de salate, legume cu conţinut de amidon, rădăcinoase, ierburi aromate, condimente, seminţe, uleiurile extrase din seminţe. Din această grupă, mai fac parte untul, frişca şi uleiul de măsline.
Grupa IV este alcătuită din fructe.
Principii sănătoase în combinarea alimentelor
La o masă, nu avem voie să combinăm alimente din grupa I - proteine, cu cele din grupa II - c