"Iunie 2006. Sotia lui Adrian Mutu a nascut o fetita intr-o clinica din Statele Unite. Frumoasa dominicana a ales o nastere normala, la care a fost asistata si de sotul ei. De altfel, fotbalistul roman a fost cel care a taiat cordonul ombilical al fetitei, dupa modelul celebrului actor Brad Pitt".
"Ianuarie 2007. Postul de televiziune B1TV si-a intrerupt programul la ora 17:20, pentru a transmite in direct venirea pe lume a mostenitoarei familiei Columbeanu". "Milionarul de la Izvorani s-a tinut de cuvant si a taiat cordonul ombilical al micutei Irina. Mai mult, el a declarat ca va pastra o bucata pentru a-si aminti mai bine de acest moment".
Sunt doar cateva fragmente de presa care ilustreaza noua moda aparuta printre celebritati, care aleg tot mai des sa faca din nasterea copiilor lor un prilej de intensa publicitate. Trecand peste faptul ca primele fotografii ale noilor nascuti ajung deseori sa fie licitate la sume cu multe zerouri, ne intrebam daca aceasta tendinta din ce in ce mai raspandita printre vedetele masculine, de a asista la nasterea copiilor, trebuie urmata si de oamenii de rand.
Abordat rareori in presa, subiectul genereaza controverse aprinse. Este bine sau nu ca un barbat obisnuit sa asiste la nasterea copilului sau ?
Un renumit obstetrician francez, Michel Odent, care se poate lauda cu o cariera in domeniu de peste 50 de ani si care a asistat la aproape 15.000 de nasteri, sustine intr-un articol publicat de Daily Mail ca NU ESTE BINE ca un barbat sa fie de fata in momentul in care sotia sa naste.
"Parerea mea sincera, formata in atatia ani de activitate, este ca prezenta tatalui in incaperea in care sotia sa aduce pe lume o noua viata este nu numai inutila, ci chiar face mai mult rau", a declarat Odent, care este cunoscut in special pentru consecventa cu care a lansat si sustinut beneficii